Heeft u vragen? Bel ons op 0314-840165 Keurmerk
zoeken
Led projecten > Assurantiekantoor Heilbron stapt over op led spots!

Led projecten


Assurantiekantoor Heilbron stapt over op led spots!

Heilbron is een groot assurantiekantoor en stapt in verschillende fases over op led verlichting. Allereerst zijn alle 50 Watt spots aangepakt. Dit waren er in totaal ruim 75. Een grote besparing. De volgende fase is het aanpakken van de TL armaturen 60x60. Deze worden wellicht vervangen voor led panelen of led buizen. 

led spot MR16 warm wit led spot MR16 warm wit led spot MR16 warm wit led spot MR16 warm wit led spot MR16 warm wit

Oude verlichting vervangen voor?

  • Halogeen spots 50 Watt vervangen voor 5 Watt led spots MR16 warm wit 

 In  het gehele kantoorgebouw zijn alle 50 Watt MR16 halogeen spots ervangen voor 5 Watt MR16 led spots. Deze 12V led lampen werken het beste met een zogenoemde led trafo. Deze zijn dan ook overal in het pand vervangen. Het minimal vermogen van een normale trafo is vaak te hoog waardoor de led verlichting gaat knipperen. Om alles optimaal te laten werken zijn hier zogenoemde led trafo's gebruikt. 

 

Wat is de besparing voor Heilbron? 

  • Besparing spots: 90% 

 Door het gebruik van de led spots verbruikt Heilbron op 60 lichtpunten nu 90% minder energie. Halogeenspots hebben maar een gemiddelde levensduur van 1.500 branduren. Deze led spots gaan minimaal 25.000 branduren mee waardoor u ook flink bespaart op de vervangingskosten. 

Voor de TL armaturen geldt een besparing van 55%. Door de VSA en starters verbruikt een normale TL armatuur 25% extra stroom. Dit komt totaal op een verbruik van 90-95 Watt per armatuur. De led panelen verbruiken slechts 40 Watt per stuk!

In de toekomst is ook nog het plan om alle 60x60 armaturen wellicht te vervangen voor energiezuinige led TL's of panels. 

Op de foto's ziet u het verbluffende resultaat van de totale nieuwe showroom. Meer weten over led verlichting of de mogelijkheden bij u in het bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op.

Terug